nedjelja, 2. lipnja 2013.

Cokoladni bomboni s kremom od pecenih kestena i cokoladni marron glace

Za punjenje je potrebno 250 grama kuhanih kestena, 250 grama  bijele karamelizirane cokolade i 250 grama vrhnja (35% masnoce). Vrhnje pripremiti na sljedeci nacin: Ispeci 500 grama isjeckanih kestena, zajedno s korom. Kad su gotovi ubaciti ih u 900 gr prokuhanog vrhnja i ostaviti ih dva sata, da vrhnje pokupi aromu pecenih kestena. Zagrijati ponovo i procijediti (kesteni ce upiti najmanje trecinu vrhnja).Ideja pokupljena od tastingtable.com

Prokuhati vrhnje i kuhane kestene, izmiksati ih stapnim mikserom, dodati cokoladu rastopljenu na tridesetak stupnjeva, te sve zajedno izraditi stapnim mikserom. Izliti u kalup i ostaviti da se stvrdne (desetak sati, ili par sati u hladnjaku. Izrezati na kvadrate 3x3 cm i umakati u temperiranu karameliziranu bijelu cokoladu na 30 stupnjeva.









Nema komentara:

Objavi komentar