subota, 3. kolovoza 2013.

Cokoladni bomboni s bosiljkom i limunom

50 gr soka od limuna
ribana kora od jednog limuna
10 gr svjezeg bosiljka
150 gr vrhnja (35% masnoce)
25 gr maslaca
20 gr tekuce glukoze 
200 gr cokolade (oko 50% kakaa)

Temperiranom bijelom cokoladom, u koju je dodano 1-2% mljevenog (u blenderu ili mlinu za kavu) suhog bosiljka, obloziti kalup.

Zagrijati vrhnje, istrgani bosiljak, sok od limuna i koru od limuna do 60 stupnjeva. Ostaviti 10 minuta pa procijediti. Ugrijati ponovo do 60 stupnjeva, dodati glukozu i maslac i ostaviti da se ohladi do 30 stupnjeva. Otopiti cokoladu vodeci racuna da temperaturu ne predje 40 stupnjeva. Dodati vrhnje cokoladi, izmijesati u glatku smjesu. Kad temperatura padne ispod 30 stupnjeva, slasticarskom vrecicom napuniti bombone.









2 komentara: