petak, 4. srpnja 2014.

Vruca cokolada s pecenim kestenima i karameliziranim briochem

1000 gr mlijeka
500 gr vrhnja
500 gr kestena
3-4 zlice paste od kestena
1 mahuna vanilije
120 gr cokolade


Kestene (skupa s korom) isjeci na velicinu graska  i peci na 180 stupnjeva oko 15-20 minuta pa usuti u prokuhano mlijeko i vrhnje, u koje smo prethodno ubacili vaniliju. Ostaviti poklopljeno 2 sata. Nakon 2 sata, ponovno prokuhati mlijeko  i procijediti, dodati pastu od kestena i cokoladu. Kad se cokolada otopi umiksati sve stapnim mikserom.

Pasta od kestena se napravi tako da se kuhani kesteni uz dodatak vode ili mlijeka  umiksaju u blenderu u finu pastu. Tekucine dodati tek toliko da se omoguci miksanje. Ako ce se pasta odmah potrositi moze se koristiti mlijeko.

Brioche isjeci na prutice i peci na 100 stupnjeva dok ne dobije lijepu karamel boju.

Recept za toplu cokoladu je od Dane Cree, preuzet s Tasting Table.






Nema komentara:

Objavi komentar