nedjelja, 21. svibnja 2017.

Kolac od lubenice


Recept, uz neznatne izmjene,  dolazi od slasticarne Black Star Pastry iz Sydenya. Sok od ruze, iz originalnog recpta je  zamijenjen marakujom, uz dodatak gela od dinje. Ideja za  marakuja i dinju dolazi sa sajta https://www.foodpairing.com/en/home  (besplatna registracija), gdje se vidi da se odlicno  uparuju s lubenicom.


Biskvit

5 bjelanca
150 gr mljevenih badema
200 gr secera

Umiksati bjelance i secer u trvdi snijeg, dodati mljevene bademe, razmazati na papir za pecenje dimenzija 40x30 cm. Peci desetak minuta na 190 ili  dok ne potamni. Izrezati na 2 komada kad se ohladi.

Krema

300 gr vrhnja
50 gr secera
Prah ili sok od marakuje po zelji

Umikstati vrhnje i secer, dodati marakuje po zelji.

Tekuci gel od dinje

200 gr dinje
3 gr agar agara
2 zlice secera

Prokuhati pire od dinje (dinja izmiksana u blenderu), dodati agar agar i secer, kuhati oko jedne minute. Ohladiti dok se ne stvrdne. Miksati u blenderu dok se ne pretvori u sjajni, glatki gel. Ako je gel previse gust, mose se dodati par zlica vode.

Lubenica 

Isjeci komad lubenice debljine 1 cm

Jagode

250 gr, isjeci na certvtine

Mljeveni badem za posipanje lubenice

Na prvi biskvit nanijeti malo manje od pola kreme, posuti ga mljevenim bademima, pa poloziti sloj lubenice. Posuti lubenicu bademima, nantijeti drugi sloj kreme, vodeci racuna da ostane malo kreme, tek toliko da se premaze gornji biskvit,  te drugi dio biskvita na kremu.  Premazati ostatkom kreme. Ukrasiti jagodama i gelom od dinje.Nema komentara:

Objavi komentar