( Mjere su za tortu promjera 16 cm i visine 6.5 cm)
210 gr paste do badema (30%s secera)
65 gr secera
105 gr zumanjaka
75 gr jaja
125 gr bjelanjaka
65 gr secera
50 gr brasna
50 gr kako praha
50 gr maslaca
Pastu od badema omeksati u mirkovalnoj, 15-20 sekundi. Dodati zumanjke, jaja i scer te mikserom lagano umiksati koristeci plasnati nastavak.
Posebno umiksati bjelanjake s drugih 65 gr secera. Dodati polovicu umiksanih bjelanjaka u prvu smjesu, dobro izmjesati dok se smjesa ne sjedini. lagano umijesiti brasno i kakao prah te drugu polovicu bjelanjaka. U rastopljeni maslac dodati 5-6 zlica ove smjese, umijesiti te vratit sve nazad u tijesto za biskvit. Pleh dimenzija 40x30 cm obloziti papirom za pecenje i na to razmazati tijesto do debljine 1 cm. Peci oko 15 minuta na 170 stupnjeva. Ohladiti na resetki.
Mus
150 gr tamne cokolade (130 u originalnom receptu)
60 gr zumanjaka
25 gr jaja
85 gr secera
65 gr vode
300 gr vrhnja (200 u originalnom receptu)
Vrhnje lagano umiksati i ostaviti da se hladi.
Od secera, zumanjaka i jaja napraviti pate a bombe (secer i vodu ugriajti do 120 stupnjava, te lagano ukapati u jaja i zumanjke uz neprestano miksanje). Ohladiti smjesu na 30 stupnjeva, dodati temperiranu cokoladu, isto tako na tridesetak stupnjeva. Na kraju dodai i lagano umijsati ohladjeno vrhnje.
Glazura
165 gr tamne cokolade
150 gr vrhnja
250 gr vode
200 secera
85 gr kakao praha
85 gr vrhnja
Napraviti ganache od cokalade i 150 gr vrhnja. Pomijesati kako i secer, dodati u prokljucalu vodu i vrhnje, pjenjacom dobro izmjesati i pustii da ponovo prokuha. Skinuti s vatre, ostaviti da se malo ohladi, procijediti i dodati u ganache.
250 gr mermelada od marlica
Slaganje torte
Od biskvita izrezati 3 kruga od 16 cm. Prvi biskvit premezati mermeladom, nanijeti trecinu musa, zatim biskvit s mermeladom, druga trecina musa, treci biskvit te ostatak musa. Zamrznuati.
Temperatura glazure prije nanoenja treba biti izmedju 35 i 40 stupnjeva.
Nema komentara:
Objavi komentar