nedjelja, 19. travnja 2015.

Topla caprese salata

U centru ovog recepta je glasoviti "biskvit iz mikrovalne za 30 sekundi"  Alberta Adrie.  Osnova recepta su, kao i za "normalni" biskvit, brasno, jaja i masnoca, ulje u ovom slucaju, kojim se doda neka aroma. Svi sastojci se pomijesaju, uspu u bocu za slag iz koje se, nakon sto se napuni patronama dusikovog oksida, istisne pjena u papirnate case koje se pece 30 sekundi u mikrovalnoj.
Recept sadrzi sve element caprese salate, s tim da su bosiljak i maslinovo ulje prebaceni u biskvit, dok se mlada mozsarella i paradajz dodaju u biskvit neposredno prije pecenja.

Potrebno je:

80 gr maslinovog ulja s bosiljkom (od 100 gr ulja i strucak bosiljka)
20 gr brasna
100 gr bjelanjaka
1 mesnati paradajz
par komada mlade mozzarelle 
sol, po mogucnosti u listicima

Listove bosiljka ubaciti u kipucu voda 10-15 sekundi, izvaditi i posusiti na upijajucem papiru. Blansiranje bosiljka pojacava zelenu boju jer unistava encime zbog kojih bosiljak dobije smedju boju kad se listovi zgnjece. Ovaj trik se moze koristiti i kad se radi pesto. Isti ucinak daje i dodavanje kiseline, recimo malo soka od limuna ili petrusimula.
Osusene listove bosiljka  i maslinovo ulje izmiksati u blenderu i procijediti. 
Pomijesati ulje, brasno i lagano umiksane bjalanjke, usuti u bocu za slag, bocu napuniti  sa dvije patrone.

Paradajz zarezati na oba vrha, blansirati 30 sekundi, oguliti kozu i odstraniti sredinu sa sjemenkama, isjeci na male kocke. Mozzarellu isto tako isjeci na male kockice.

Papirnate case zarezati na dnu na tri mjesta, sto ce omoguciti izlaz pari. Napuniti trecinu case pjenom, dodati par kockica paradajza i mozzarelle. Dodati jos malo pjene da pokrije paradajz i mozzarellu.
Peci u mikrovalnoj 40 sekunci, izvadidi casu i okrenuti je naopako i ostaviti 2-3 minute. Nozem pazljivo odvojiti biskvit od stranica case te skarama izrezati casu i osloboditi biskvit. Istrgati na nepravilne komade.

Nema komentara:

Objavi komentar