ponedjeljak, 18. svibnja 2015.

Cokoladna panettone s visnjama

Recept je skoro isti kao i za klasicnu panettone. Prvo tijesto je potpuno isto. U drugom tijestu 135 gr grozdjica je  zamijenjeno sa 200 gr visanja iz kompota, a 75 gr maslaca sa 70 gr cokolade i 30 gr maslaca. Uz to je dodano 100 gr cokolade u sitnim zetonima i jedna kesica (8 gr) mahlaba (mahlepia), umijsana u brasno.  Maslac i 70 gr cokolade rastopiti u mikrovalnoj, vodeci racuna da se ne pregrije. Dodati pri kraju miksanja, miksati dok se cokolada i maslace ne sjedine s ostatkom tijesta. Visnje ocijediti,  osusiti na upijajucem papiru i uvaljati u brasno. Na kraju umijesati rukom ovako prpremljene visnje i 100 gr cokoladnih  zetona. Cokoldano tijesto je nesto tromije od klasicnog, stoga ga treba duze ostaviti da se dize.









Nema komentara:

Objavi komentar