Recept i postupak za tijesto je gotovo isti kao i prvo tijesto za panetone, s nesto manje secera. Takodjer, voda je zamijenjena mlijekom. Ukoliko se zele nesto prozracnije krafne zumanjci se mogu zamijenit s dva cijela jaja.
Dakle, umijesiti tijesto od
160 gr aktivnog startera
290 gr brasna
60 gr secera
3 zumanjka
70 gr maslaca
95 gr mlijeka
2-3 gr soli
kora od 1 limuna
Ostaviti tijesto da se dize preko noci.
Tijesto lagano utabati pa formirati kugle tezine 70 gr.
Lagano ih spljostiti i ostaviti ih da se dizu 1-2 sata.
Prziti u ulju na 180-185 stupnjeva, 3-4 minute sa svake strane. Strana koja se dizala ide prva u ulje.
Posuti secerom u prahu, u ovom slucaju mjesavinom karameliziranog mlijeka u prahu i secera.
Od ostatka tijesta se mogu napraviti zemicke s komadicima cokolade. Isto tako, formirati kugle, ostaviti ih da se dizu, prije pecenja premazati ulupanim jajem s par zlica vode. Peci na 180 stupnjeva, 25-30 min.
Nema komentara:
Objavi komentar