Za tortu 27x18x4.5 com
Cokoladni jaconde biskvit
150 gr secera
40 gr brasna
150 gr mljevenih badema (moze i przenih)
30 gr kakao praha
210 gr jaja
Pomijesati suhe sastajke, dodati lagano umucena jaja i umiksati u pastu, lagano umijesati snijeg od
140 gr bjelanjaka
20 gr secera
te kraju dodati
30 gr otopljenog maslaca.
Razmazati smjesu spatulom na na sloj debljine 5mm. Peci 8-10 min na 200 stupnjeva.
Ganache
200 gr karamelizirane bijele cokolade
180 gr vrhnja
30 gr maslaca
3 kavene zlice marakuje u prahu
Mus
Napraviti englesku kremu od
200 gr vrhnja
200 gr mlijeka
4 zumanca
dodati
3 lista natopljene zelatine
preliti preko
300 gr karameliziranje bijele cokolade i
3 kavene zlice marakuje u prahu
dodati sadrzaj
10 prsenastih limeta
Kad se ohladi dodati
300 gr umiksanog vrhnja.
Sjajna glazura
95 gr vode
150 gr secera
150 gr glukoze (tekuce)
110 gr kondenziranog mlijeka
14 gr zelatine u listovima
160 gr karamelizirane bijele cokolade
Prokuhati vodu, secer i glukozu, skinuti s vatre, dodati natopljenu zelatinu i kondenzirano mlijeko, Preliti preko cokolade. Upotrijebiti kad temperatura padne na 35 stupnjeva.
Nema komentara:
Objavi komentar