Ideja za ovaj panettonea dolazi od
Roy Shvartzapela, (koji je ispekao zanat kod mestra Massaria), kao i lokalne pekare koja pravi odlicne mufine od istih sastojaka uz dodatak oraha, jedni od rijetkih mufina koji mi se bas dopadaju. Omjer kolicina jabuka, oraha i brusnica prema brasnu je preuzet iz recepta za ove mufine. Glavni recept za panettone je
Massariev tradicionalni panettone. uz sljedece izmjene: uz koru od limuna i mahlepi u drugo tijesto ide i 20 gr cimeta. Umjesto grozdjica i kandiranog citrusa u drugo tijesto je, nakon miksanja dodano:
4 srednje kisele jabuke (kao sto naslov kaze - Granny Smith) isjecene na kockice
180 gr oraha, razlomnjenih na cetvrtine
100 gr suhih brusnica, prethodno potopljene u neki liker, pokazalo se da je ovo premalo, slobodno povecati na 150 gr.
Nema komentara:
Objavi komentar