Prhko tijesto
Krema od karameliziranih badema
Bjelanjci s ruzmarinom
Prhko tijesto razvaljati na par milimetara debljine, staviti u kalup, izbosti i opteretiti grahom ili rizom u aluminijskoj foliji. Peci na 170-180 stupnjeva dok ne dobije zlatnu boju.
Napuniti kremom te presvuci umiksanim bjelanjcima iz slasticarske vrecice. Karamelizirati kucnim bacacem plamena.
Aroma ruzmarina u dodiru sa zrakom vrlo brzo oslabi, tako da je preporucljivo bjelanjca drzati u slasticarskoj vrecici i istisnuti ih na tart neposredno prije serviranja.
Bjelanjci s ruzmarinom
100 gr bjelanjaka
120 gr secera
8 gr listova ruzmarina
Secer i ruzmarin izmiksati u blender u prosijati kroz fino sito ili cijediljku.
Ovakav secer dodati bjelanjcima i kuhati na pari uz neprestano mijesanje pjenjacom do 50 stupnjeva.
Skinuti s vatre i miksati mikserom dok se ne ohladi.