nedjelja, 23. lipnja 2013.

Marshmallow

75 gr vode
150 gr glukoze u prahu (*)
50 gr secera
100 gr tekuce glukoze
12 gr zelatine u listovima
100 gr bjelanjaka

10 gr jagoda u prahu
10 gr smrvljenih susenih jagoda

ili
5 gr mente u prahu(**)


Zelatinu potopiti u hladnu vodu.
Na dno kalupa za marshmallow nanijeti tanki sloj mjesavine secera u prahu i
jagoda u prahu.

Vodu, glukozu u prahu i secer stavit na laganu vatru, kad prokuha dodati
tecnu glukozu i pojacati vatru. Kod temperature 135 poceti s miksanjem bjelanjaka.
Kad temperatura dodje do 140 stupnjeva skinuti s vatre i dodati zelatinu. Vruci sirup lagano sipati u umucene bjelanjke uz neprestano miksanje. Nastaviti s miksanjem par minuta, pri kraju dodati jagode.

Izliti u pripremljeni kalup. Ostaviti da se susi na sobnoj temperaturi najmanje
12 sati. Izrezati ostrim ugrijanim nozem
na kocke i uvaljati u mjesavinu secera u prahu i jagoda u prahu.

Ako se istiska iz slasticarske vrecice, temperatur smjese traba biti 35-40 stupnjeva.

(*) Glukoza se koristi jer je manje slatka od secera, moze se zamijeniti obicnim secerom
(**) Jagode se mogu zamijeniti mentom u prahu, suhi caj od mente se izmiksa u blenderu i prosije kroz fino sito.





Nema komentara:

Objavi komentar