Za 4 pizze (200 gr po komadu)
400 gr brasna
240 gr vode
100 gr aktivnog startera 100% vlaznosti
50 gr brasna
10 gr vode
10 gr soli
Po zelji par zlica maslinovg ulja
Ukupna vlaznost 60%.
Postupak za izradu tijesta je isti kao i za perece, dakle sastoji se iz 4 dijela - namakanje tijesta, fermentacija na sobnoj temperaturi, fermentacija u hladnjaku, pa ponovo fermentacija na sobnoj temperaturi. Vremana za svaku fazu su okvirna, mogu se bez problema prebaciti iz jednog dijela u drugi, skratiti, povecati, jedino pravilo je da duza fermentacija daje ukusnije tijesto.
400 gr brasna pomijesati s 240 gr vode,
Starter pomijesati s 50 gr brasna i 10 gr vode, ostaviti da se dize na sobnoj temperaturi oko 3-4 sata dok se ne udvostruci.
Isjeci tijesto i predtijesto na komadice, dodati sol i maslinovo ulje, ako se koristi, miksati mikserom oko 6-7 minuta. Ubaciti tijesto u zdjelu, prekriti prozirnom folijom, ostaviti na sobnoj temperaturi par sati, zatim u hladnjaku preko noci.
Tijesto podijeliti na 4 komada, formirati kuglu, prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se dize 3-4 sata.
Nema komentara:
Objavi komentar