500 gr vrhnja
500 gr kestena
3-4 zlice paste od kestena
1 mahuna vanilije
120 gr cokolade
Kestene (skupa s korom) isjeci na velicinu graska i peci na 180 stupnjeva oko 15-20 minuta pa usuti u prokuhano mlijeko i vrhnje, u koje smo prethodno ubacili vaniliju. Ostaviti poklopljeno 2 sata. Nakon 2 sata, ponovno prokuhati mlijeko i procijediti, dodati pastu od kestena i cokoladu. Kad se cokolada otopi umiksati sve stapnim mikserom.
Pasta od kestena se napravi tako da se kuhani kesteni uz dodatak vode ili mlijeka umiksaju u blenderu u finu pastu. Tekucine dodati tek toliko da se omoguci miksanje. Ako ce se pasta odmah potrositi moze se koristiti mlijeko.
Brioche isjeci na prutice i peci na 100 stupnjeva dok ne dobije lijepu karamel boju.
Recept za toplu cokoladu je od Dane Cree, preuzet s Tasting Table.