subota, 11. travnja 2020.

Pinca na japanski ili Tangzhong pinca s prirodnim osmotolerantnim kvascem

Kao tangzhong dodatak je upotrijebljena slasticarska krema, za ciju izradu su uzeti sastojci od
osnovnog recepta (uz dodatna 2 zumanjaka), koji je isti kao  i za Pincu sa slatkim starterom

Slasticarska krema kao Tangznoh dodatak

25 gr brasna
125 gr mlijeka
30 gr secera
2 zumanjka (ovo je dodatak u odnosu na osnovni recept)

Tijesto za pincu

170 gr zivahnog osmotolerantnog kvasca (100 gr brasno, 50 gr voda, 20 gr secer)
375 gr brasna
5 zumanjaka
35 gr mlijeka (ekstra 10 gr mlijeka)
70 gr secera ( od toga desetak grama vanilin secera)
75 gr maslaca
10 gr soli
zacini po zelji (kora od  limuna i/ili narance, mahlepi, mastika)

Postupak je isti kao i kod osnovnog recepta, s tim da se hladna slasticarska krema dodaje nakon brasna.








2 komentara:

  1. Prosle sam godine napravila pince sa slatkim starterom i bile su fenomenalne, ove godine planiram probati i ovaj recept, ali me zanima koje je brasno najbolje koristiti - neko jace, s vise glutena (manitoba, strong bread flour..) ili obicno all purpose? Hvala!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da nema potrebe za neko ektsra jako brasno tipa manitoba, ovo je tijesto niske vlaznosti tako da brasno s nesto manje glutena/proteina moze posluziti, ja sam koristio brasno sa 11.5% proteina.

      Hvala na komentaru :)

      Izbriši