osnovnog recepta (uz dodatna 2 zumanjaka), koji je isti kao i za Pincu sa slatkim starterom
Slasticarska krema kao Tangznoh dodatak
25 gr brasna
125 gr mlijeka
30 gr secera
2 zumanjka (ovo je dodatak u odnosu na osnovni recept)
Tijesto za pincu
170 gr zivahnog osmotolerantnog kvasca (100 gr brasno, 50 gr voda, 20 gr secer)
375 gr brasna
5 zumanjaka
35 gr mlijeka (ekstra 10 gr mlijeka)
70 gr secera ( od toga desetak grama vanilin secera)
75 gr maslaca
10 gr soli
zacini po zelji (kora od limuna i/ili narance, mahlepi, mastika)
Postupak je isti kao i kod osnovnog recepta, s tim da se hladna slasticarska krema dodaje nakon brasna.
Prosle sam godine napravila pince sa slatkim starterom i bile su fenomenalne, ove godine planiram probati i ovaj recept, ali me zanima koje je brasno najbolje koristiti - neko jace, s vise glutena (manitoba, strong bread flour..) ili obicno all purpose? Hvala!!
OdgovoriIzbrišiMislim da nema potrebe za neko ektsra jako brasno tipa manitoba, ovo je tijesto niske vlaznosti tako da brasno s nesto manje glutena/proteina moze posluziti, ja sam koristio brasno sa 11.5% proteina.
IzbrišiHvala na komentaru :)