400 gr brasna
170 gr slatkog osmotolerantnog startera
3 jaja
100 gr vode pomijesane sa sipinim crnilom
10 gr soli
150 gr maslinovog ulja
1 jaje za premazivanje
Pomijesati sve sastojke osim ulja, mijesiti mikserom desetak minuta, dodati ulje u 4-5 navrata, svaki put sacekati dok se ulje ne umijesi u ostatak tijesta. Ostaviti tijesto da se dize preko noci.
Formirati tijesto u 3 kugle, ubaciti u posudu za pecenje, prethodno premazanu maslacem. Ostaviti tijesto da se dize 3-4 sata. Ako prostorija nije dovoljno topla, zavrsno dizanje se moze odraditi u pecnici u koju je ubacena posuda s vrelom vodom. Neposredno prije pecenja premazati tijesto razmucenim jajem i posuti listicima soli. Peci na 180 stupnjeva 20-25 minuta, ako je moguce provjeriti termometrom da je temperatura dostigla 93 stupnja.
Ovdje je koristen kalup dimenzija 27x10x8 cm.
Nema komentara:
Objavi komentar