Mjere za dva kalupa, okrugli promjera 18 cm i kvadratni 23x10cm, oba visine 4.5 cm.
Recepti za biskvit i cokaldnu kremu su iz knjige Daren Purchase: Sweet Studio, recept za glazuru je iz knjige Francisco Migoya: The Modern Cafe.
Cokoladni biskvit s bademima (brownie)
130 gr maslaca
80 gr tamne cokolade
50 gr brasna
60 gr isjeckanih badema
130 gr jaja
85 gr secera
85 gr tamnog secera
Ukljuciti pecnicu na 165 stupnjeva. Posudu za pecenje dimenzija 30 x 40 x 2 cm obloziti papirom za pecenje.
Cokoladu i maslac zajedno otopiti u mikrovalnoj, vodeci racuna da temperatura ne prijedje 50 stupnjeva. Dodati brasno i bademe i dobro umijesati.
U posebnoj posudi dobro umiksati jaja i oba secera dok se ne dobije gusta i pjenasta smjesa.
U umiksana jaja dodati cokoladnu mjesavinu i nastaviti miksati dok se ne dobije jednolicna masa.
Izliti u pripreljenu posudu za pecenje, izravnati i peci oko 20 minuta. Treba da se uhvati lagana korica, a sredina da ostane mekana i malo vlazna. Kad se ohladi izvaditi biskvit is posude u kojoj se pekao
Cokoladna krema
400 gr vrhnja
75 gr mlijeka
40 gr secera
75 gr zumanjaka
200 gr cokolade
4 gr zelatine u listovima
Umutiti 330 gr vrhnja i staviti u hladnjak. Zelatinu potopiti u hladnu vodu.
Prokuhati secer, mlijeko i ostatak vrhnja (70 gr).
Pjenjacom umutiti zumanjke pa polako dodati prokuhano mlijeko i vrhnje. Vratiti na vrlo laganu vatru i kuhati uz stalno mijesanje do 85 stupnjeva. Preliti preko cokolade i ostaviti jednu minutu. Dodati iscijedjenu zelatinu i pjenjacom lagano umutiti u jednolicnu smjesu. Kad temperatura padne na 35 stupnjeva lagano dodati vrhnje.
Krema od badema i pistaca
Napraviti kremu po
ovom recptu od:
600 gr slasticarske kreme
150 gr paste od karameliziranih badema
150 gr paste od pistaca
180 gr maslaca
Glazura
300 gr secera
160 gr vode
95 gr kakao praha
95 gr vrhnja
70 gr cokolade
15 gr zelatine u listovima
Zelatinu potopiti u hladnu vodu
Pomijesati secer i kako prah, dodati vodu i vrhnje, staviti na vatru dok prokuha. Dodati cokoladu pa mijesati dok se ne rastopi. Dodati iscijedjenu zelatinu. Kad se zelatina rastopi, procijediti glazuru kroz gustu cijediljku.
Obloziti kalupe plasticnom folijom. Na dno staviti biskvit, na biskvit nanijeti cokoladnu kremu, te na kraju kremu od badema i pistaca, poravnati povrsinu, pa ostaviti torte u zamrzivacu par sati.
Skinuti metalne kalupe i plasticnu foliju. Preliti glazurom kad joj je temperatura izmedju 35 i 38 stupnjeva.